Nabídka stravování

Stravovací provoz je tvořen velkokapacitní vývařovnou a je umístěn v Olomouci, Zikova 14. V této vývařovně je denně uvařeno cca 780 obědů, které jsou rozváženy do domácnosti uživatelů Pečovatelské služby. Obědy jsou k dispozici i uživatelům Chráněného bydlení, kteří se mohou stravovat v jídelně stravovacího provozu a uživatelům Centru denních služeb, kam se strava dováží.

Aktuální jídelníček ke stažení

Datum zveřejnění Název dokumentu Typ souboru Velikost souboru
14. 09. 2020 Týden: 39 (21. 09. 2020 - 27. 09. 2020) .pdf 207 kB Stáhnout
07. 09. 2020 Týden: 38 (14. 09. 2020 - 20. 09. 2020) .pdf 206 kB Stáhnout

Obědy nabízíme i veřejnosti v rámci doplňkové činnosti. Oběd je možno si vyzvednout do vlastního jídlonosiče a odnést domů nebo navštívit jídelnu stravovacího provozu.

Strava je rozvážena po celý týden včetně sobot, nedělí a svátků. Obědy jsou distribuovány v jídlonosičích a gastronádobách organizace.

Stravovací provoz připravuje (seznam diet):

  • dietu č. 3 racionální (normální strava) - pro osoby, kde není potřeba zvláštní úprava stravy
  • dietu č. 4 s omezením tuků - vhodná pro osoby s choroby žlučníku a slinivky břišní, po odeznění akutního stadia, při chronických chorobách žlučníku, přechodně po operaci žlučníku a po virové hepatitidě, při střevních dyspepsiích (pokud není průjem)
  • dietu č. 9 diabetická - vhodná pro diabetiky středního a vyššího věku a pro nemocné s hyperlipoproteinemií (typ IV.)

Odhlašování obědů:

Dana Šmejkalová Vedoucí expedice +420 585 757 080 +420 724 572 928 obedy%at%sluzbyproseniory.cz

Hygiena, sanitace

Dle hygienických předpisů prošel stravovací provoz tzv. HACCP "stanovením kritických bodů ve výrobě a distribuci pokrmů" dle ustanovení zákona č. 258/2000 Sb.,o ochraně veřejného zdraví.

Sanitace v provozu centrální kuchyně. Sanitací v potravinářství rozumíme souhrn všech činností, které zabezpečují plnění hygienických a protiepidemických požadavků daných platnými právními a hygienickými předpisy (Zákon č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví). Sanitace znamená úklid, čištění, dezinfekci, dezinsekci a deratizaci. Zajišťuje mechanickou a mikrobiální čistotu prostředí, nástrojů a ploch, které přicházejí do styku s potravinami při jejich výrobě, zpracování, přepravě, skladování apod. Sanitace je jedním z opatření, kterým se dosahuje a udržuje zdravotní nezávadnost a kvalita potravin. Sanitace provozu probíhá 1 x za měsíc, proto v tyto dny zařazujeme jednodušší jídla, aby nedošlo k znehodnocení potravin, ani jejich ovlivnění z hlediska kvality.

Cena obědů:

Cena oběda bez dovozu 66,- Kč
Doprava 20,- Kč
Cena oběda celkem i s dopravou 86,- Kč
Cena oběda - doplňková činnost 70,- Kč


Vážení návštěvníci našich webových stránek, dle směrnice 1169/11 EU nám vzniká povinnost označovat jednotlivá jídla alergeny. Tuto povinnost splňujeme tím, že číselné označení alergenů uvádíme přímo na jídelním lístku a to pro jednotlivé diety.

Povinnost vzniká od 13. 12. 2014.

Zde uvádíme seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU:
 

Seznam 14 potravinových alergenů:

  1. Obiloviny obsahující lepek: 1a pšenice, 1b žito, 1c ječmen, 1d špalda, 1f kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj včetně laktózy
  8. Skořápkové plody ořechy, tj. 8a mandle, 8b lískové ořechy, 8c vlašský ořech, 8d kešu, 8e para ořechy, 8f pekanové ořechy, 8g pistácie, 8h makadamie
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich